Monday, January 01, 2024

expoziția personală ORBIS TERRARUM - Simeza 1.01.-15.01.2024 comunicat de presă, afiș, imagini

 comunicat de presă:


Uniunea Artiștilor Plastici din România, Galeria SIMEZA - Bd. Magheru nr. 20, București



data comunicatului: 1 ianuarie 2024



ORBIS TERRARUM  (Întreaga Lume)

expoziția are loc în perioada: 1.01-15.01.2024



Evenimentul expozițional prezintă viziunea artistului și profesorului Lisandru Neamtzu asupra universului imagistic al hărților de navigație și al călătoriilor de descoperire. Limbajul artei semiabstracte se materializează prin intermediul unor tehnici diverse: de la pictura pe pânză la desenul grafic, până la pictura pe suport tridimensional și linogravură. Diversitatea mijloacelor stă sub semnul culorii albastre, pe care artistul o cultivă și o pune în valoare abordând-o din noi perspective.

Expoziția găzduită de Galeria SIMEZA conține 30 de lucrări bine armonizate cu spațiul expozițional, care invită privitorul prin frontul stradal într-un univers vizual cu o marcă distinctă. 

Autorul - Lisandru Neamtzu - propune prin intermediul unor detalii recognoscibile pîtrunderea în universul semnelor abstracte, apropiate de abordările picturii contemporane. 

Structurile abstracte completează și îmbogățesc universul semantic oferit spre decriptare, având ca finalitate un ansamblu caracterizat prin principiul unității prin diversitate. Spre exemplu lucrarea „Galaxie” aflată în capătul perspectivei primei săli a expoziției se completează cu obiectul vertical pictat cu semne abstracte obținându-se un raport de complementaritate cu impact vizual puternic. Seria de trei obiecte care au ca suport calcarul amintesc de forma unei vele situându-se în proximitatea unei lucrări în tehnica acrilicului pe pânză în care aceeași formă este redată în contrast cu suprafețele fondurilor albastre. În cea de-a doua sală, se află expusă neconvențional o lucrare care amintește de forma unui zmeu înălțat pe cer și o altă lucrare - vizibilă și din exteriorul galeriei - compusă după regula cercurilor concentrice în care semnele picturale amintesc de forma unor bancuri de pești. În cea de-a treia sală domină lucrarea al cărui subiect este elefantul ce susține timpul și universul ca simbol al forței și stabilității. 


Expoziția va beneficia de prezentarea criticului și istoricului de artă Cristian-Robert Velescu. Acesta își va susține alocuțiunea în fața publicului  în data de 9.01.2024 la orele 19. 


Data aleasă pentru  midissage va marca aproximativ la jumătate perioada de expunere: 1.01-15.01.2024.


Expoziția de autor ORBIS TERRARUM invită publicul la un început de an nou sub auspiciile tonice ale artei, ale culorii albastre și a unor expresii artistice unice. 


nr. de contact: 0722876733

adresa de email: lisandruneamtzu@yahoo.com

adresa de blog: lisandru.blogspot.com



expoziția este organizată de Filiala de Grafică în parteneriat cu Filiala de Pictură a Uniunii Artiștilor Plastici din România